top of page

zo 08 okt

|

Danstuin

Omgaan met hevige emoties

Versterk je innerlijke familie

Registratie is gesloten
Zie andere evenementen
Omgaan met hevige emoties
Omgaan met hevige emoties

Tijd en locatie

08 okt 2023, 10:00 – 17:00

Danstuin, Tiensestraat 47, 3000 Leuven, Belgium

Gasten

Over het evenement

Wil jij ook keuzes maken vanuit een meer matuur, wijs stuk van jezelf? 

Je niet laten regeren door over-intense emoties waarbij je volwassen ik niet aan het roer zit? 

Wil je leren omgaan met triggeringen door resonanties van belevingen in het nu met oude herinneringen?

Veel modellen van heling doen beroep op volwassen delen in onszelf, die tot stand komen in een context van veilige hechting – een context van veelvuldige begripvolle en afgestemde interacties tussen een kind en diens verzorgers. Uit de praktijk blijkt echter dat veel mensen niet in deze ideale omstandigheden opgegroeid zijn en dus best hulp kunnen gebruiken bij het opbouwen van innerlijke zorgfiguren.

Terwijl we overtuigd zijn van het nut van emotionele zelfzorg, beseffen we vaak niet dat we pogingen daartoe soms zelf saboteren. Moeilijke ervaringen in onze vroege jeugd – van weinig afgestemde hechting tot trauma – hebben ons Zelf gefragmenteerd in delen. Zelf-aanvaarding is in het gedrang gekomen en we hebben delen ontwikkeld die weerstand bieden tegen mededogen en zorg. Dat is heel normaal. Echter zijn we ons vaak niet bewust van deze schaduwrijke delen en dus kunnen we hun saboterende invloeden niet verhelpen. Het bewust worden van oudere en beschermende delen laat ons toe om de relaties binnen onze ‘innerlijke familie’ veiliger te maken. Zo komen we tot een meer zelfmededogen en kunnen we zelf beter zorg dragen voor onze kwetsuren. Dat maakt de zorg die we vragen van onze naasten minder dwingend, waardoor ook onze relaties evenwichtiger worden.

In de workshop ‘omgaan met hevige emoties’ leggen we de basis om onze innerlijke familie beter te leren kennen en ontwikkelen we innerlijke zorgfiguren.

Wat leer je in deze workshop?

* Je leert verschillende delen van jezelf in kaart brengen

* Je identificeert situaties waarbij je reageert vanuit oudere delen van jezelf

* Je construeert helpende figuren op maat

* Je oefent met het vergroten van gevoelens van veiligheid en verbinding

* Je verdiept opgedane inzichten via lichaamsgerichte oefeningen

Verwacht een ervaringsgerichte workshop, waarbij je naderhand instrumenten in hand hebt om toe te passen in je dagelijks leven. Het is een interactieve workshop waarbij we de kans krijgen ook van elkaars ervaringen te leren, maar je kiest uiteraard zelf hoe veel je met de groep deelt. We alterneren psychologische handvaten met lichaamsgerichte oefeningen om het materiaal op dieper niveau te integreren. Deze workshop maakt deel uit een reeks over belichaamde zelfzorg, als resultaat van een integratie op het lichamelijke, emotionele en cognitieve vlak. Elke workshop staat ook op zichzelf.

Voorkennis is niet vereist - inclusief vegetarische lunch

Praktisch:

Waar? Danstuin, Tiensestraat 47 in Leuven

Wanneer: Zondag 8 oktober, 10-17u

Prijs: 120€ vroegboek tem 30 september - 135€ laatboek tem 6 oktober

Tickets

  • Omgaan met hevige emoties

    Verkoop geëindigd op
    • € 135,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page