top of page

do 06 jul

|

Tara therapie

Info avond Veerkracht training

voor ouders

Tickets are not on sale
See other events
Info avond Veerkracht training
Info avond Veerkracht training

Tijd en locatie

06 jul 2023, 18:00 – 19:30

Tara therapie, Vlietstraat 26, 3001 Heverlee

Over het evenement

Wil jij je jonge tiener (10-13j) ook optimaal voorbereiden op de pittige overstap naar het middelbaar onderwijs? Een nieuwe cyclus ‘Veerkracht training’ start in september in de Danstuin op maandagavonden (16.30 - 17.45). Tijdens deze speelse wekelijkse training ontwikkelen we de volgende essentiële vaardigheden: assertiviteit, stress hantering, empathie, samenhorigheid, emotieregulatie, positieve lichaamsbeleving en verbindende communicatie.

Kom met al je vragen naar de gratis info-avond voor ouders. 

Graag aanmelden per email, ten laatste 24u op voorhand via: cath@catherineeestas.com

------

Lees hieronder de volledige beschrijving van de cursus.

‘Veerkracht training’ is ontwikkeld om onze kinderen innerlijk te versterken en voor te bereiden zodat ze in contact komen met hun krachten en talenten en van daaruit een warme en evenwichtige verbinding tot stand brengen met anderen en de wereld. Er klinkt een groeiend pleidooi uit de gezondheidszorg om kinderen beter uit te rusten om de uitdagingen van de adolescentie te bezeilen zodanig psychologische moeilijkheden op latere leeftijd te voorkomen/verzachten. Ons programma wil het curriculum van de scholen aanvullen met psychologische wetenschappelijke vorming, verbindende communicatie en lichaamsgerichte praktijken zoals yoga en mindfulness.

Studenten ontwikkelen essentiële vaardigheden zoals emotieregulatie, relaxatie, stress hantering, positieve lichaamsperceptie, bewuste communicatie en assertiviteit. De concrete handvaten worden samen ingeoefend en zijn meteen toepasbaar in het dagelijks leven. Kinderen ervaren zichtbaar plezier en wederzijdse steun aan het delen van hun bezorgdheden en hoogtepunten. Zo gezien en gehoord worden is essentieel voor het psychisch welbevinden, het vermindert eenzaamheid en versterkt samenhorigheid.

Doordat we veel nadruk leggen op aarding, ontspanning en waarneming van subtiele signalen van binnenuit, ontwikkelen kinderen een positieve lichaamsbeleving. Dat is fundamenteel op een moment dat het lichaam klaarstaat voor de ingrijpende veranderingen van de puberteit. Begiftigd met deze vaardigheden hopen we dat kinderen dichter bij zichzelf blijven en doorgaan met communiceren met volwassen vertrouwenspersonen ook wanneer de groep van leeftijdsgenoten aan belang wint.

We zorgen voor een veilige sfeer en optimale leeromgeving die speels is met veel aandacht voor elk individueel kind en die samenwerking bevordert en losstaat van prestatie of competitie.

Deel dit evenement

bottom of page